PERSONVERNERKLÆRING - Coopstory

Oppdatert 23. august 2021
 

Denne personvernerklæringen beskriver i detalj hvordan vi samler inn, bruker og beskytter personopplysninger og annen informasjon i forbindelse med din bruk av Coopstory.
Coopstory er en nettbokhandel som selger e-bøker, nedlastbare lydbøker og abonnement på strømmetjenesten Coopstory Abonnement. Coopstory er et samarbeid mellom av EBOK.NO AS (org.nr 927 084 449) og Coop Norge SA (org.nr 936 560 288).

EBOK.NO AS er behandlingsansvarlig for Coopstorys behandling av personopplysninger. Det er viktig for oss at du som kunde skal være trygg på at oppbevaring av dine data foregår på en sikker og profesjonell måte. Dersom du har spørsmål kan du alltid kontakte oss på hjelp@coopstory.no.

Er du allerede registrert Coop-medlem/kunde kan du logge deg inn på Coopstory og følgende data vil da bli overført til EBOK.NO AS: medlem- eller kundenummer, e-postadresse og navn som du har oppgitt om deg selv i profilen på din Coop medlemskonto eller Coop kundekonto. Om du ikke logger inn, men registrerer deg på Coopstory som ny kunde vil du måtte registrere navn og e-postadresse. Du vil da også få tildelt et kundenummer som lagres av Coop. For ytterligere informasjon om formål og sikring av personopplysninger som lagres av Coop se www.coop.no/om-coop/personvern.


Hvilke opplysninger samler vi inn? 
Coopstory registrerer personopplysninger om deg ved opprettelse av en brukerkonto hos Coopstory og ved påfølgende bruk av brukerkontoen. Opplysningene Coopstory behandles og samles inn på følgende måte:
 

Opplysninger du selv gir oss
Når du oppretter en brukerkonto hos Coopstory og utfører aktiviteter som å betale for en tjeneste, vil du oppgi data som lagres hos Coopstory. Disse opplysningene lagres i Coopstory sine databaser for å yte eller sikre leveranse av den tjenesten du har bestilt. Likeledes vil vi kunne lagre opplysninger når du kontakter oss, eksempelvis ved å sende oss en e-post til Kundeservice eller gi tilbakemelding gjennom funksjoner i tjenesten, slik at vi kan svare på dine spørsmål. Kundeservicehenvendelser og tilbakemeldingsfunksjoner danner i tillegg grunnlag for anonym statistikk som Coopstory benytter til å forbedre tjenesten vår. 

Nyhetsbrev
På Coopstory kan du melde deg på nyhetsbrev og samtykke til at vi kan informere deg om våre produkter og tjenester. Du kan når som helst melde deg av dine nyhetsbrev. Dette gjør du enkelt på Coopstory under «Konto» og «Min side», eller følger linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. 

Behandlingsgrunnlaget for disse opplysningene er samtykke etter personvernsforordningen artikkel 6 nr. 1 (a). 

Opplysninger som samles inn ved bruk av tjenestene
Når du er pålogget hos Coopstory registrer Coopstory informasjon om aktiviteten din på tjenesten herunder hvilke sider og produkter du ser på og hvordan du bruker tjenestene og appene våre. Informasjonen kan deles opp i følgende typer: 

Informasjonskapsler
På Coopstory bruker vi informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Noen kapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere, og andre benyttes for å gi deg som kunde en best mulig brukeropplevelse. Ved å bruke nettsidene våre aksepterer du slik bruk av informasjonskapsler. Dette behandles imidlertid anonymet og inneholder ikke personidentifiserbare data. Mer om vår bruk av informasjonskapsler finner du her
 

Informasjon om kjøp og bruk av tjenesten 
Når du besøker en nettside eller gjennomfører et kjøp på Coopstory, registreres denne aktiviteten automatisk i våre datalogger. Vi bruker denne informasjonen for det første til å gjennomføre avtalen om kjøpet, men også til å forbedre tjenestene våre og for å gi deg innhold, anbefalinger, tilbud og kommunikasjon som er tilpasset ditt bruksmønster.

Coopstory kan se hvilke bøker du har kjøpt og om du har lest dem. Basert på denne informasjonen kan vi gi deg personlige bokanbefalinger når du er innlogget på Coopstory (web og app). Du kan når som helst takke nei til å få slike personlige anbefalinger. Dette gjør du enkelt på Coopstory under «Konto» og «Min side». Dersom du velger vekk personlige anbefalinger, vil du fremdeles få bokanbefalinger fra oss. Denne informasjonen vil imidlertid være basert på bestselgere, og vil derfor være mindre relevant for deg.

Behandlingsgrunnlaget for disse opplysningene er artikkel 6 nr. 1 bokstav b for gjennomføre avtalen med deg, samt artikkel 6 nr. 1 bokstav f da behandlingen er nødvendig for å oppfylle vår berettigede interesse i å gi deg informasjon som er tilpasset ditt bruksmønster.

 

Hvorfor lagrer vi opplysninger om deg? 
For å yte brukerstøtte og kunne oppfylle avtalen med deg som kunde, vil vi behandle opplysninger du gir oss dersom du kontakter kundeservice eller kommuniserer med oss på andre måter. Det kan være informasjon som navn, e-postadresse, produkt, kjøps- og betalingsopplysninger. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel 6, nr. 1 bokstav b, da vi trenger disse opplysningene for å kunne svare på dine henvendelser.

Dersom du har samtykket til det, benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon og tilbud via e-post. Grunnlaget for denne behandlingen er derfor personvernforordningen artikkel 6, nr. 1, bokstav a. Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss ved å fjerne samtykket ditt under «Min side» på din Coopstory-konto, eller følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. 

Coopstory benytter analyseverktøy for å kunne utarbeide statistikk om bruken av nettstedet. Vi gjør dette for å kunne forbedre brukeropplevelsen, videreutvikle nettstedet og forstå markedstrendene. Opplysningene som behandler for dette formålet vil brukes aggregert og anonymiseres, slik at det ikke lenger anses som personopplysninger. 

Våre samarbeidspartnere
For å kunne oppfylle våre forplikter etter avtalen med deg, overføres nødvendige opplysninger til våre samarbeidspartnere. Alle våre samarbeidspartnere som får tilgang til personopplysninger har inngått databehandleravtaler med oss. På utviklingssiden bistår Pubfront oss, for hosting bruker vi Google Cloud, for distribusjon bruker vi Den norske Bokdatabasen, for nyhetsbrevutsendelse benytter vi Campaign Monitor, som kundeservicesystem benytter vi Zopin Zendesk og som betalingsleverandør bruker vi Swedbank.
 

Tilgang – kontroll og sletting av dine personopplysninger
Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil imidlertid lagres i 5 år, i henhold til lovens krav. 

For å forhindre misbruk av gratisperioder i abonnementstjenesten Coopstory Abonnement vil e-postadressen din fortsatt være lagret etter du har avsluttet ditt abonnement.

Du vil alltid ha mulighet til å ta kontakt med Coopstory for å få vite mer om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Hvis du vil ha innsyn i, korrigere, slette eller oppdatere dine personopplysninger kan du ta kontakt med oss på hjelp@coopstory.no.

Coopstory benytter delvis automatiserte avgjørelser ved behandling av dine personopplysninger. 


Rett til å klage på behandling av personopplysninger 
Dersom du har spørsmål til, eller er misfornøyd med hvordan vi behandler dine personopplysninger ber vi om at du tar kontakt med oss på hjelp@coopstory.no. Du har imidlertid også rett til å klage til Datatilsynet.


Revisjon av personvernerklæringen
Vi vil kunne oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedet eller i våre rutiner. Ny erklæring vil bli publisert på nettstedet senest en uke før endringene iverksettes.


Kontaktinformasjon
Henvendelser angående personvern kan sendes til hjelp@coopstory.no.